t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl
 
 

Datapool voor de installatiebranche

Een datapool biedt één centrale bron van e-commercevriendelijke, hoogwaardige productdata, waar fabrikanten op uniforme wijze productinformatie verstrekken en groothandels hoogwaardige data ophalen. 2BA is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Bij 2BA vindt u miljoenen technische producten binnen één centrale artikeldatabase, een datapool. Hierdoor is de gehele installatieketen altijd verzekerd van actuele product- én handelsinformatie

 

Voordelen van de 2BA datapool

  • Als fabrikant levert u complete productinformatie aan uw afnemers aan en verhoogt u de vindbaarheid van uw producten
  • Als groothandel ontvangt u hoogwaardige artikelinformatie van productenten en hoeft u enkel nog handelsinformatie toe te voegen. Door informatie via 2BA te distribueren, bent u 'in control' over de artikel- en prijsinformatie bij uw klanten en vindbaarheid hiervan (ecommerce). 
  • Als installateur heeft u product-, prijs- en voorraadinformatie direct beschikbaar om efficiënt te calculeren en materialen scherp in te kopen.

 

2BA is een neutrale datapool voor het uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De productgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. En waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie, zoals aangeleverd door de groothandel. Denk hierbij onder andere aan prijsinformatie, verpakkingseenheden en logistieke data zoals verpakkingsvorm, gewicht en afmetingen.

 

Hoe lever je productinformatie aan 2BA aan?
Datapools bieden diverse voordelen voor fabrikanten, groothandels en installateurs. Het delen van kwalitatieve productinformatie met een datapool, vraagt aanzienkelijke inspanningen van fabrikanten. Naast het compleet en up-to-date houden van productinformatie, worden ETIM kenmerken toegevoegd en wordt de informatie op een uniforme wijze geclassificeerd. De informatie dient bij 2BA aangeleverd te worden in een van de XML bestandsformaten: DICO (voorheen SALES005), INSBOU004 of een van de BMEcat versies. 

 

Om producten op de juiste wijze te kunnen classificeren en hieraan tevens de juiste ETIM kenmerken toe te kunnen voegen wordt door steeds meer fabrikanten gebruik gemaakt van zogenaamde Product Information Management (PIM) software. Om dit proces te vereenvoudigen, tijd te besparen en de foutkans te verlagen, heeft ProPlanet DataProcessor ontwikkeld.

 

Hoe vraag je via 2BA productinformatie op?

Productinformatie kan door installatie- en montagebedrijven vanuit de 2BA datapool worden ingelezen in ERP- en PIM-systemen die in deze functionaliteit voorzien. Het is mogelijk om data in te lezen via periodieke downloads of realtime via de 2BA Unifeed zoekmachine of webservices van het ERP- of PIM-systeem. 

 

 

Beheer eenvoudig productinformatie met DataProcessor

Om het aanleveren en  ophalen van artikeldata van en naar 2BA te vereenvoudigen, biedt ProPlanet DataProcessor. DataProcessor is een Product Informatie Management (PIM) systeem, waarmee artikelgegevens eenvoudig worden geïmporteerd, verrijkt, geclassificeerd en gepubliceerd. Publicatie kan plaatsvinden in een datapool, maar ook in een webshop. Een eenvoudige wizard helpt productinformatiebeheerders bij het ETIM classificeren van de data om deze perfect gestandaardiseerd aan te leveren aan 2BA. 

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van DataProcessor TJ voor het aanleveren van artikeldata aan GS1 Data Source? Stuur een e-mail naar info@dataprocessor.nl. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.