t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl
 

 

 
 

Datapool voor de doe-het-zelf, tuin- en diersector

Een datapool biedt één centrale bron van e-commercevriendelijke, hoogwaardige productdata, waar fabrikanten op uniforme wijze productinformatie verstrekken en groothandels hoogwaardige data extraheren. GS1 Nederland heeft datapools opgezet voor fabrikanten en groothandels om eenvoudig actuele, volledige en éénduidige productinformatie te delen met hun afnemers. Deze datapools zijn bekend onder de naam 'GS1 Data Source'.

 

De beschikbare GS1 datapools:

 

De voordelen van GS1 Data Source

In GS1 Data Source legt de leverancier op een gestandaardiseerde manier productgegevens van haar artikelen vast. Afnemers kunnen eenvoudig, en eventueel geautomatiseerd, deze informatie ophalen uit de datapool. Daarmee biedt GS1 Data Source een centrale bron voor onder andere logistieke gegevens, gegevens over gevaarlijke stoffen (HMC) en productafbeeldingen.

 

Hoe lever je productinformatie aan?
Datapools bieden diverse voordelen voor de keten. Het delen van kwalitatieve productinformatie met een datapool, zoals GS1 Data Source, vraagt aanzienkelijke inspanningen van fabrikanten. De artikeldata dient natuurlijk compleet en up-to-date te zijn, maar dient ook op een eenduidige wijze worden geclassificeerd. Het classificeren kan door handmatig data in te voeren in GS1 Webinterface of door een gestandaardiseerd Excel-model te vullen met artikelinformatie. 
Om dit proces te vereenvoudigen, heeft ProPlanet DataProcessor ontwikkeld.

 

Eenvoudig productinformatie beheren met DataProcessor

DataProcessor is een Product Informatie Management (PIM) systeem, waarmee artikelgegevens eenvoudig worden geïmporteerd, verrijkt, geclassificeerd en gepubliceerd. Publicatie kan plaatsvinden in een datapool, maar ook in een webshop. 

 

Speciaal voor bedrijven die productinformatie leveren aan of ontvangen uit de GS1 Data Source, heeft ProPlanet een speciale import- en exportfunctie ingericht voor het uitwisselen van GS1 DIY bestanden. Deze eenvoudige wizard helpt productinformatiebeheerders bij het correct classificeren van de data om deze perfect gestandaardiseerd aan te leveren. 

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van DataProcessor TJ voor het aanleveren van artikeldata aan GS1 Data Source? Stuur een e-mail naar info@dataprocessor.nl. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.