t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl
 
 

Datapool voor de installatiebranche

Een datapool biedt één centrale bron van e-commercevriendelijke, hoogwaardige productdata, waar fabrikanten op uniforme wijze productinformatie verstrekken en groothandels hoogwaardige data exporteren. InstallData bevat actuele product- en handelsgegevens van deelnemende producenten uit de installatiebranche.

 

De productdata is geclassificeerd volgens ETIM en zijn waar mogelijk voorzien van technische kenmerken en digital assets. Zo beschikken alle partijen over de meest complete én actuele productinformatie en hebben producenten en groothandels controle over de informatie van hun producten. 

 

Artikeldata uitwisselen met InstallData

InstallData is een neutrale datapool voor het uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De productgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. Waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie, zoals aangeleverd door de groothandel. Denk hierbij onder andere aan prijsinformatie, verpakkingseenheden en logistieke data zoals verpakkingsvorm, gewicht en afmetingen.

 

De ETIM geclassificeerde productinformatie wordt bij 2BA aangeleverd in een van de bestandsformaten: SALES (opvolger van INSBOU), INSBOU, PAB2, BMEcat, AttachmentIndex of Koppeltabel. 

 

De data is bij 2BA te uploaden in de bestandsformaten INSBOU, PAB2, AttachmentIndex en Koppeltabel. 

 

Beheer eenvoudig productinformatie met DataProcessor

Om producten op de juiste wijze te kunnen classificeren en hieraan tevens de juiste ETIM kenmerken toe te kunnen voegen wordt door steeds meer fabrikanten gebruik gemaakt van zogenaamde Product Information Management (PIM) software. Als softwarepartner van InstallData heeft ProPlanet DataProcessor TJ ontwikkeld om het uitwisselen van artikelgegevens met de InstallData-productdatabase te vereenvoudigen.

 

Mogelijkheden van DataProcessor TJ:

  • Data zowel importeren als exporteren​​​​​​​
  • Filters toepassen om een selectie van het artikelbestand te maken​​​​​​​
  • Importeren en exporteren in elke gewenst InstallData-formaat
  • ​​​​​​​Automatische imports en exports inplannen

 

Direct aan de slag

DataProcessor TJ wordt als online dienst aangeboden. Door de gebruiksvriendelijke interfaces, optimale performance en eenvoudige online installatie kun je direct aan de slag. Heb je hulp nodig bij het implementeren Of wil je de installatie liever uitbesteden? Onze ervaren helpdeskmedewerkers helpen je graag en desgewenst  kunnen wij DataProcessor TJ ook voor je inrichten. 

 

Natuurlijk vertellen we je graag meer over het uitwisselen van gegevens via InstallData en ook over de mogelijkheden die DataProcessor TJ in dit kader biedt. Maar liever nog laten we de software zichzelf bewijzen. Neem contact op voor een demonstratie van DataProcessor TJ met jouw eigen artikelgegevens.