t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl

banner_klein - Copy 4

 Blog & Nieuws


22 februari 2022

Het belang van up-to-date en volledige productinformatie

door James Whateley
Online verkopen? Weet jij wat het belang is van complete en actuele product informatie? Zo niet, dan hebben we nieuws… consumenten zullen jouw producten niet kopen zonder volledige productinfo. En dit is waarom!
14 februari 2022

Hoe verklein je de ecologische voetafdruk van jouw organisatie?

door James Whateley
We weten allemaal dat het afhandelen van productretouren veel tijd en geld kost. Maar heb je al eens nagedacht over de impact van retouren op jouw ecologische voetafdruk? Het implementeren van een Product Information Management (PIM) systeem kan jouw organisatie helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot en tegelijk je winst vergroten.
01 juni 2021

ProPlanet introduceert het online trainingsplatform: ProPlanet Academy

Nieuws
ProPlanet introduceert een nieuwe dienst: ProPlanet Academy. Met het online trainingsplatform helpt ProPlanet haar klanten om het maximale uit het PIM-systeem DataProcessor te halen. Gebruikers kunnen wanneer het hen uitkomt en in hun eigen tempo de softwaretrainingen volgen.
05 mei 2021

ProPlanet behaalt met DataProcessor het 2BA Premium Software Partnership

Persbericht
2BA erkent ProPlanet als Premium Software Partner door aan te tonen dat haar PIM-systeem DataProcessor voldoet aan de drie geldende criteria voor DICO en BMEcat data-uitwisseling. Hiermee is gegarandeerd dat DataProcessor in staat is om de hoogste score te behalen op het 2BA label datakwaliteit.
24 februari 2021

Hoe genereer je automatisch productomschrijvingen voor jouw webshop?

door Wayne Jarvis
Het succes van een webshop staat of valt met goede productomschrijvingen. De statistieken liegen er niet om. Klanten willen voor aankoop weten wat ze kopen. Mist een goede omschrijving, of zijn de specificaties niet op orde? Dan haakt hij af. En dan hebben we het effect van goede omschrijvingen op de zoekresultaten nog niet genoemd. Maar hoe ga je dit realiseren als er – pak ‘m beet - 235.845 artikelen in je winkel liggen?
10 februari 2021

5 voordelen van een datapool in combinatie met PIM

by Wayne Jarvis
Hoogwaardige productinformatie is de drijvende kracht achter succesvolle online strategieën. In datapools wordt alle relevante productinformatie op één locatie opgeslagen. Fabrikanten en groothandelaren gebruiken datapools om op eenvoudige wijze rijke productinformatie toe te voegen aan hun online winkels en e-commerce oplossingen. Een PIM-systeem verhoogt de effectiviteit van een datapool nog verder. Hoe? Hier zijn 5 manieren waarop PIM de waarde van datapools verbetert.
19 mei 2020

Introducing Wayne Jarvis

Welcome Wayne
Vanaf vandaag zal Wayne Jarvis als Business Developer voor het Verenigd Koninkrijk relaties opbouwen met Britse distributeurs, leveranciers en fabrikanten in de elektrische industrie.
26 maart 2019

ProPlanet introduceert DataProcessor Lite voor eenvoudige datauitwisseling met 2BA

Nieuws
"We build simple tools to solve complex problems". Deze quote is zeker van toepassing op Dataprocessor Lite, het nieuwste product van ProPlanet. Dataprocessor Lite werd speciaal ontwikkeld voor fabrikanten die gebruik maken van de Excel-tools voor het aanleveren van artikeldata aan 2BA.
29 januari 2019

2BA evenement: Kent u PIM al?

Nieuws
Maak je gebruik van de Excel data-aanlevertools voor de aanlevering van artikelgegevens aan het 2BA, dan wordt 2019 voor jou het jaar om over te stappen op PIM.
29 oktober 2018

Venture Lightning: Naar een ETIM-geoptimaliseerd PIM-systeem

Klantverhaal
Van een verzameling Word en Excel documenten naar een goed georganiseerd PIM systeem. Lees hoe het werk voor ETIM-UK de productinformatie van Venture Lighting transformeerde.
19 oktober 2018

Samenwerking ETIM UK/EDA en ProPlanet

Nieuws
ETIM UK/EDA gelooft dat een PIM-systeem cruciaal is voor een gedegen productdata management en ontwikkelde daarom samen met ProPlanet een PIM-propositie voor de leden van ETIM UK/EDA.
12 oktober 2018

Nieuwe online functionaliteiten in DataProcessor TJ

Nieuws
Onlangs zijn weer een aantal nieuwe online functionaliteiten toegevoegd aan DataProcessor TJ. Het betreft onder andere nieuwe plugins voor BMEcat 3.1 en 4, inclusief Maritieme velden en ETIM MC.
12 april 2018

Online werken in DataProcessor TJ

De productdata in DataProcessor TJ is nu ook online benaderbaar via vrijwel alle gangbare browsers. Met partners in de keten artikelgegevens delen, was nog nooit zo eenvoudig. Installatie van de software is immers niet nodig. Geef partners via een beveiligde login beperkte toegang tot de database in DataProcessor TJ. Ze loggen online in en voegen hun artikelinformatie direct, online toe aan de database. Dus geen gedoe met het uitwisselen van bestanden en je maakt allemaal gebruik van dezelfde classificatie.
19 maart 2018

Wat is het verschil tussen PIM, DAM en MAM?

In de media
EDA (Electrical Distributors Association) vertegenwoordigt electrotechnische groothandels en fabrikanten in het Verenigd Koninkrijk. De gezamenlijke EDA-leden beslaan zo'n 80% van de markt. Op de website van ETIM UK geeft EDA's David Bates (Project Manager ETIM UK) uitleg over de  verschillende systemen voor het managen van productinformatie (PIM, DAM and MAM) en hoe ze samenwerken.
26 februari 2018

PIM-systeem DataProcessor TJ ondersteunt GS1 DIY datapool

Nieuws
GS1 Nederland biedt een centrale bron voor het uitwisselen van artikelgegevens in o.a. de doe-het-zelf-sector. In GS1 Data Source legt de leverancier op een gestandaardiseerde manier productgegevens van haar artikelen vast zodat afnemers daarover kunnen beschikken. Naast de ETIM- en UNSPSC-classificaties wordt ook GS1 DIY standaard in DataProcessor TJ ondersteund.
14 februari 2018

DataProcessor TJ klaar voor FESAH-data

Nieuws
FESAH behartigt de belangen van groothandelaren in sanitair- en verwarmingstechnieken in België. FESAH is mede opgericht om de uitwisseling van artikelinformatie binnen de branche te stroomlijnen.
29 januari 2018

Nieuw in Eezybridge: Gebruikersrechten toekennen per collectie

Nieuws
Dat je in EezyBridge aan verschillende gebruikers, verschillende rechten kunt toekennen is niet nieuw. Maar nu kun je ook voor elke collectie apart verschillende rechten toekennen per gebruiker.
Dat is wel zo handig als bijvoorbeeld verschillende gebruikers werken voor verschillende productlijnen. Bovendien wordt het aantal getoonde assets per gebruiker al beperkt wat het visueel zoeken makkelijker maakt.
18 januari 2018

Nieuw: Publiceren met ETIM Dynamisch

Nieuws
Met de dynamische publicatie komt ETIM tegemoet aan de behoefte van de markt aan meer flexibiliteit in de classificatie. Door te anticiperen op de volgende officiële publicatie kan sneller worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen. ETIM Nederland exporteert elke dag een nieuw dynamisch publicatiebestand met de tot dan toe aangepaste of nieuwe klassen. DataProcessor TJ ondersteund de dynamische ETIM classificatie, via de scheduler kunnen gebruikers een eigen frequentie van verwerking instellen.
07 januari 2018

Probeer EezyBridge 2 weken gratis

EezyBridge biedt één systeem voor het zoeken, wijzigen, gebruiken en delen van digitale assets.
Wil je EezyBridge uitproberen? Vraag dan nu je demo-versie aan.
12 december 2017

Nieuw in EezyBridge: FTP-client

Nieuws
Met een FTP-client (File Transfer Protocol) breng je een verbinding tot stand met een FTP-server, waardoor je bestanden van die server kunt ontvangen en naar die server kunt verzenden.
Met de FTP-client in EezyBridge kun je assets direct en veilig uploaden vanuit je eigen verkenner. Vooral als je in één keer grotere aantallen assets wilt uploaden is dit erg handig en bovendien ook veel sneller.