t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl

 

banner_klein
 

Over ProPlanet

ProPlanet is sinds 2000 een toonaangevend ICT-bedrijf gespecialiseerd in data oplossingen en 3D technologie en heeft zeer specialistische kennis van zoekprocessen in combinatie met ontwerp- en verkoopprocessen. Deze kennis maakt ProPlanet je ideale partner op het gebied van Product Informatie Management systemen, Digital Asset Management en 3D-oplossingen.

 

Onze specialismen inzetten, scherp blijven op technische aspecten en onze producten continu verbeteren. Zo willen we de meest gebruiksvriendelijke software ontwikkelenen,  de processen bij klanten vereenvoudigen en maximale efficiency realiseren.

 

Goede controle over het assortiment is je core-business, softwareontwikkeling is dat niet. Besteed je de softwareontwikkeling rondom het assortiment uit, dan wil je een partner waarmee je snel kunt schakelen en die begrijpt waar je het over hebt. Wij investeren in onze relaties en hebben bewezen een gedegen en betrouwbare partner te zijn.

 

Onze opdrachtgevers:

 

   
   
   
  ...

 

 

         

​​​​​​​

       
 

Geschiedenis

 

 

 

 

 

 

     1999

 

 
 
 

2000 
 

 

Oprichting ETIM

 

ETIM classificeert producten aan de hand van productkenmerken en is in de bouw- en installatiesector dé standaard voor uitwisseling van artikelgegevens. De oprichters van ProPlanet staan mede aan de basis van de ETIM-artikelclassificatie.

 

 
 
 

 

Oprichting ProPlanet

 

ProPlanet wordt opgericht om in de behoefte van fabrikanten en groothandels te voorzien om het assortiment doelgericht naar afnemers te communiceren door middel van software. Kijk voor meer infomatie op www.proplanet.nl

 

   2000

 

 
 
 

 

2002 
 

 

 

Introductie ProPlanet

 

ProPlanet bewijst zich met DataProcessor als specialist op het gebied van Product Informatie Management. In DataProcessor wordt de artikelinformatie geimporteerd en vervolgens (ETIM-)geclassificeerd en verrijkt en zo toegankelijk gemaakt voor online én offline publicatie.

 

 
 
 

 

Overname Sciento

 

Sciento verwierf met SaniView bekendheid in de sanitairbranche
als één van de eerste aanbieders van 3D badkamerplanners. Met
de overname van SaniView legt Proplanet de basis voor de
ontwikkeling van SaniNet. Kijk voor meer infomatie op www.saninet.nl

 

   2006

   

 
 
 

2011 
 

 

VSk-award voor SaniNet

 

De VSK Award wordt elke twee jaar uitgereikt. ProPlanet wint met SaniNet de award in de categorie ICT vanwege de bijzondere innovatieve en kwalitatieve bijdrage die dit product levert aan de installatiebranche. 

 

 

 

 

 

Graydon-award voor ProPlanet

 

Slechts 3% van alle Nederlandse bedrijven voldoen aan de strenge voorwaarden van Graydon om zich ‘financieel gezond’ te kunnen noemen. De Graydon award toont aan dat ProPlanet financieel gezond is en dat relaties verantwoord zaken met ons kunnen doen.

 

   2014

 

 
 
 

   

2016 
 

 

Introductie DataProcessor TJ

 

ProPlanet Introduceert DataProcessor TJ: alle basis functionaliteiten van het vertrouwde DataProcessor maar cloud-based en qua usability sterk verbeterd. DataProcessor TJ wordt als subscription aangeboden tegen een vaste prijs en is modulair uit te breiden. Kijk voor meer infomatie op www.dataprocessor.com

 

 
 
 

 

Introductie SaniNet Viewer en VR-module

 

SaniNet Easy krijgt een nieuwe Viewer met VR-module voor de ultieme beleving van het badkamerontwerp. De Viewer toont badkamerontwerpen in HD kwaliteit of in Virtual Reality (met VR-bril). Klanten bekijken hun ontwerp met de Viewer-app in HD of VR (met smartphone VR-bril). Kijk voor meer infomatie op www.saninet.nl

 

   2017

 

 
 
 

Verhuizing naar Europalaan

2019 
 

 

Introductie EezyBridge

 

ProPlanet presenteert EezyBridge: één systeem voor het opslaan, beheren, bewerken en verspreiden van digitale assets. in EezyBridge worden assets snel gevonden, zijn ze overal toegankelijk en kunnen ze eenvoudig gedeeld worden. Assets uit EezyBridge kunnen gekoppeld worden aan de artikelinformatie in DataProcessor TJ. Kijk voor meer infomatie op www.eezybridge.com

 

 
 
 

 

Na ongeveer 15 jaar in de Rijnstraat wordt het tijd voor een nieuwe en frisse kantooromgeving. ProPlanet blijft in 's-Hertogenbosch maar verhuist naar de Europalaan 12. Op de eerste verdieping in het pand van Dimensys en met uitzicht op de A2 bevindt zich onze nieuwe, frisse, moderne werkomgeving.